Chili Con Carne på svenska
Kategori: Allmänt dravel
Det mexikanska köket ger inte bara rännskita och har mat som ser ut som det man har rensat ur avloppet utan det är mat som är lagat från hjärtat och har vågade smaker. När man väl vågar prova så är man fast och man lär skilja på den typiska maten som syns i media och den som görs av flera generationer mexare som vet vad dom gör.
Kan inte påstå att det är så mycket variation då det oftast är grytor eller kött i bröd,men om man gör det bra då?
Inte fasen är det så mycket variation på "svensk" snabbmat,är urless på utbudet och jag saluterar alla som vågar testa något nytt. Det blev mer ett försvarstal för ett glömt kök men här kommer en svensk version av Chili Con Carne som är väldigt förenklad. Ska orka göra the real deal någondag.

Har du valt att göra en enkel variant av Chili Con Carne så kan du lika gärna kosta på dig färs från en fin högrev så färsen blir saftig och har en god smak utan att det är så mycket vatten i den. Lägg antingen vita bönor i blöt över natten eller köp Go Green ekologiska förkokta,dom i burk blir lätt mosig och är inte lika god heller.
Gärna ekologiska hela tomater,funkar både färsk eller på burk som du mixar med lök,paprika och vitlök,precis som man gör när man vill ha en bra grund till tex. köttfärsås eller en ren tomtatsås.
Du kan dåna på med alla möjliga kryddor utan att vara för rädd att det blir fel,men sikta på säkra smaker som passar till denna rätt. Jag använder:
Salt
Peppar
Dragon
Spiskummin
Mynta
Tabasco
Chilipeppar
Jag blandar i oxbuljong i tomatröran,kryddar med dessa kryddor i med färs som bara är piffad med salt och peppar.
Sen smakar jag av med lime,pepparsås (den på flaska som finns i kineshyllan) och råsocker.
Ha i bönorna sist så dom inte riskerar att bli mosig.
/Chris