Jerkkryddad lax med hallonbalsamico och stekta nudlar
Kategori: Huvudrätt
Jerkkrydda är något du bör prova om du är less på curry eller någon annan klassiker,man ser det oftast ihop med kyckling eller fläsk men passar ypperligt till firre. Härstammar i från Jamaica där man både använder jerkblandning som en rubpasta och som allkrydda till det mesta. Hetta möter sötma och helgrymma smaker så som tex. kanel,stark chili (scotch bonnet är vanligt),brunt socker,kardemumma,koriander,vitlök och muskot. Kort och gott så behöver du sätta dig ner efter du prova denna krydda i rätt sammanhang.

Jag har börjat byta ut alla mina kryddor mot ekologiska och drar in till götet och köper en bunt då och då.
Gör egna kryddblandningar och rubs så jag har aldrig mått utan kör på känn för det mesta,och det är ingen som har klagat än. Hade grymma smaklökar enligt min lärare på yrkesakademin så jag kunde gissa varje ingrediens i såser så man har inte supit bort dom helt iaf! Jag vill inspirera andra att våga köra loss i köket och bygga upp sin egen palett och tycke i smak.Köp en jerkkrydda om du är osäker.
Balsamvinäger med smak av hallon är något i hästväg,inte bara sallader som mår bra av den inte.
Behöver inte krångla att göra själv,finns på flaska som smakar godis.
/Chris