chrisdkok.blogg.se

Det handlar om rustik husmanskost,en snigel på ögat för alla fjolliga mategon med sina designerkvistar. Med smaken och tyngden på kärlek till maten så förmedlar jag mina upplevelser i köket,från farmors kök i industristaden Sandviken till mitt nya kök i skogarna utanför Borås.

Juldrycker del 1

Kategori: Allmänt dravel

Har varit i farten en massa nu och testat allt från roliga rusdrycker till alkoholfria alternativ på bolaget.
Blir en julspecial på matsidan framöver och en hel del julgodis men det har varit för lite drycker med på bloggen så jag tänkte recensera dom tre senaste impulsköpen.
 
 
Först ut är Nygårdas lagrade julmust som finns på bolaget för en nätt peng som faktiskt är värd att lägga i korgen. Trodde dock att den skulle ha en mer rik och fyllig smak från bourbonfatet men tänk er Nygårdas vanliga julmust fast en mer ölig avslutning i form av en god stout som ligger och lurar. Man kanske hade för höga förväntningar men det går lika bra att spara en back Apotekarnes julmust till nästa år så har du liknande fyllighet på musten,går dock inte att komma ifrån eftersmaken av fat som gör den rättvis.
 
 
Sen har vi Nigrum som är en ren käftsmäll av svartvinbär som får vem som helst att vakna till och undra vad man har köpt för något. Det känns som om det bara skulle vara saften från svartvinbären vilket är väldigt fräscht så den funkar ju som en apertif till maten. Trodde den var mustig men den innehåller inget socker och det är väl meningen att det ska vara ett alkoholfritt alternativ till vin. Känns lite julig så det kan ju va nått att smutta på när du är less på allt sött.
 
 
Blev ett besök på Brygghuset på Jerntorget i Göteborg och provade en Hot rod chili stout som var ett gästspel och jag lyckades få den sista innan den var slut,hur som helst så var det nog den mäktigaste stouten jag har smakat,med sina 8% och chili så kändes det verkligen i gommen när man skickade ner en klunk.Det var lite häxbryggd över den men kan kan väl säga att det var en blandning av en rik stout,julöl och lagrad julmust och lite kavring. Jag säger inte att man måste pallra sig iväg till götet men prova gärna en mäktig stout på fat om ni får chansen,chili är en bra krydda till mörkt öl utan tvekan. Chilinötterna till blev ju en bra hetta så det var mys på hög nivå. Så spela inte säkert på puben,ta gästspelen!
 
/Chris