chrisdkok.blogg.se

Det handlar om rustik husmanskost,en snigel på ögat för alla fjolliga mategon med sina designerkvistar. Med smaken och tyngden på kärlek till maten så förmedlar jag mina upplevelser i köket,från farmors kök i industristaden Sandviken till mitt nya kök i skogarna utanför Borås.

Citronkladdkaka med chockladmousse

Kategori: Något sött efter maten?

Min förkärlek till kladdkakor går inte att ta miste på och jag var tvungen att lägga upp denna då jag även är ett stort fan av citron. Chocklad är oslagbart men du blir less efter ett tag och då kan det vara nå kul med något som får smaklökarna att vrida sig i välbehag.
 
Valet av chockladmousse som tillbehör var mest för att jag hade gjort en rejäl sats dagen innan,citron och choklad ser man sällan tillsammans men varför inte? Kan göra den på lemon curd så det blir sötare så märks skillnaden inte lika mycket. Denna är gjord på rivet skal och saft från en riktig citron.
 
 
 
Du gör precis som med en vanlig kladdkaka bara att du har i rivet skal och citronsaft i stället för kakao.
Går bra att göra den extra kladdig men jag valde att göra den lite fastare så jag körde den på låg temperatur 150 grader i ca 35 min så den blev lite fastare. Glöm inte att tvätta citronen om du inte har varit duktig och köpt ekologiskt.
 
Satt och kollade en massa chockladmousse recept och många var arg med sina kommentarer för dom trodde det var fel på receptet när den smälta chockladen blev grynig då man rörde i äggula.Grejen är den att ha inte i ägget då det är för varmt för det koagulerar snabbare och det hinner inte bli en kräm utan stelnar direkt.Sen ska äggen alltid vara i rumstemperatur. Låt den smälta chokladen svalna helt enkelt och rör i ett ägg i taget.
 
/Chris