chrisdkok.blogg.se

Det handlar om rustik husmanskost,en snigel på ögat för alla fjolliga mategon med sina designerkvistar. Med smaken och tyngden på kärlek till maten så förmedlar jag mina upplevelser i köket,från farmors kök i industristaden Sandviken till mitt nya kök i skogarna utanför Borås.

Kycklingklubbor med ristimbal och currysås

Kategori: Huvudrätt, Något litet före maten?

Dagens tips: Köp billiga kycklingdelar och gör dom godare än vad som ser ut,det är superenkelt att både göra nått tilltugg till matchen eller en fin bjudrätt på samma grejer.Många undviker kycklingklubbor,kycklinglår eller kycklingvingar,folk vill gärna ha en färdig kyckling eller kycklingfileer och det är ju givetvis gott och bekvämt.
Jag personligen gillar köttet som sitter vid benen för det smakar mest och blir saftigast men det är ju en smaksak det,tänk efter om kycklinbröstet är saftigt på den nygrillade kycklingen,skulle inte tro det va.
 
Men oftast är det gnäll om att det är för lite mat på tex. kycklingklubborna,ja men köp 2-3 påsar då snålfan för kilopriset på klubbor är inte särskilt mycket och se till att det räcker till alla. Och blanda gärna med vingar för det har ungefär samma tid i ugnen eller på grillen. Det går att krydda eller marinera kycklingklubborna till förbannelse och vill du inte gnaga så skär du av det möra köttet när dom är klar.
 
 
Börja med att ta fram en stor bunke till kycklingklubborna så dom får tina långsamt,går snäppet fortare med vatten.Torka av dom och krydda med en god kryddblandning eller marinera dom i minst 1 timme innan tillagning.
Dunka in dom på 180 grader i mitten av ugnen i runt 1 timme så blir dom kanon.
 
För att göra en ristimbal så kokar du ris och pressar i kokt ris i en låg och bred kopp med rund botten eller så köper du en cylinder på en köksbutik.Var försiktig när du ploppar ut ristimbalen sen kan du impa med att det ser ut "som på restaurang"
 
Currysåsen kan du göra på många sätt,från att göra en egen curryblandning till en pasta och blanda med kokosmjölk eller att göra en enkel bechamel och krydda den med curry. Personligen så tar jag allt det gottiga som blivit över ifrån kycklingen och lägger det i en såskastrull med morötter och lök och hjälper till med lite extra buljong. Sen när det har kokat klart så silar jag och mosar allt,det som blir över är själva grunden som jag tillsätter kokosmjölk eller grädde i sen kryddar jag med curry bla. och reder av med maizena.
 
/Chris