Smarrig Fiskgratäng
Kategori: Huvudrätt
Fisk är gott och nyttigt,jag fullkomligt älskar laxfiskar och tycker som många att dom är lättlagad och godast då dom är en fet fisk och har en mycket god smak. Vi ska så klart inte glömma torskfiskarna som har vitt och oftast lite fastare kött som passa ypperligt till långkok. Jag håller inte med om att tex. torsk är tråkig utan det handlar om att göra något bra med den så det blir en smakupplevelse,därför så ska det vara starka smaker till torsk och var inte snål med kryddningen.
Båda fiskfamiljerna är nyttiga även om torskarna är ett magrare alternativ,så ät all fisk med gott samvete förutom de sorter som blir sönderfiskade,det kan man leva utan. Här kommer en av mina favoritgratänger på torsk.

Låt ett paket torsk tina i ett vattenbad.
Blanda:
2,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
1 dl chilisås
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk ärtor
1 tsk hackad chili
1 tsk hackad dill
1 tsk italiensk salladskrydda
1 krm muskot
Lägg torsken i en ugnsform och krydda den rikligt med salt,peppar och en touch av cayennepeppar
Häll över tomatblandningen och toppa med skivad lök,in i mitten av ugnen 200 grader i ca 30 min.
/Chris