Stekt kycklingbröst med risonisallad och gratinerad baguette
Kategori: Huvudrätt
"jag äter bara kyckling och fisk" det citatet har jag hört från en vegetarian en gång och hur fel det än är på den människan så kan både fisk och kyckling vara in i helvete gott så jag förstod hon. Kyckling trivs bäst i lergryta som jag har skrivit om tidigare och då är det lättlagat,en del tycker det är svårt att steka en kycklingfile och ja det måste ju vara genomstekt samtidigt som det inte får bli bränt. Två knep jag tar till är ju antingen att ösa kycklingen i stekpannan eller för det mesta kör in i ugnen på medelvärme så man är säker att det är genomstekt och saftigt.
Bra värme i pannan,en del är hopplös och lägger i kött i en kall panna och vill du ha kokt kött så visst,annars är en bra tumregel att lägga i när smöret har blivit tyst,oljan låter knappt men börjar ryka när det är riktigt varmt.lätt att ta ett stekprov med en mindre bit för att vara säker.Ni kanske tycker att detta är dravel men har man ätit ett saftigt kycklingbröst så nöjer man sig inte med ett överkokt eller bränt i fortsättningen.

Ett bra tillbehör är en kall sallad och jag har gjort en risonisallad på risoni givetvis,gröna ärtor,gräddfil,majo,citron och vitlök.Blir krämigt och gott,funkar givitvis att göra varm,ta grädde då istället och gör en gräddbas.
Baguette blir bra till då kycklingen är mager och salladen inte är så värst fet,jag har gjort en lyxvariant som är urgröpt där jag har stoppat i ett kryddsmör på:
Citron
Red Bell Paprika
Timjan
Oregano
Vitlök
Svartpeppar.
Sen är dom toppad med Boxholms chiliost som blir kalasbra i ugnens grill.
/Chris