Grillpotatissallad med tunna revben
Kategori: Huvudrätt
Holy moses!
Ribs igen? Ja denna gången spareribs fast det ska ju vara potatissallad i fokus,ribs är ju bara ett sådant fantastiskt tillbehör.Lär tagga ner med BBQ här hemma nu då min sambo är less på mitt ståhej med kraftiga marinader och långkok,totalt dravel jag vet,BBQ är ju livet men kan ju göra ett försök att variera mig lite i alla fall.
Potatissallad är ju en sommarfavorit men är ju gött året om,personligen hatar jag kaprisen som ett ständigt inslag i den egna som butikerna gör även om tjejerna och killarna där kan sin potatissallad,den köpta smakar oftast gul lök eller ingenting. Dock finns det bra sorter,men gör gärna egen med hemgjord majo så kan det inte bli fel. Jag gör med gräddfil för det är nå fräscht över det som creme fraiche misslyckas med,sen är den för fet.

Du behöver:
ca 10-12 potatisar (1 kg)
3 dl gräddfil
2 dl hemgjord majonäs
1 röd paprika
1-2 st scharlottenlökar
1-2 vitlöksklyftor
1/2 rödlök
1 tsk persilja
1 tsk gräslök
1 tsk mynta
1 tsk hackad chili
1 msk dijonsenap
salt o peppar
Lite pressad citronjuice eller limejuice
Koka potatis och låt den svalna,dela och rensa paprikan och kör den i ugnen så den börjar få blåsor och bli svart,ta ut och låt den vila. Ta sedan en tång och ta av skinnet på paprikan,alternativt i en skål med plastfolie över så är det bara att pilla bort efter en stund.Mixa sedan paprika,lök och vitlök i en blender,salta och peppra.
Tärna den kokta potatisen,blanda med resten av grejerna,ha i paprikamixen sist.Toppa med citron/lime.
Att man svärtar paprikan är ju att den blir söt och god,gör hela denna potatissallad. Sen ska den gärna stå ett dygn innan den blir riktigt god och smakerna kommer fram. Blir ju en förträfflig färg med röd paprika med.
/Chris