Kladdkaka med jordnötsmör
Kategori: Något sött efter maten?
Har ju faktiskt inte lagt upp någon efterätt än så varför inte ta en favorit,när den är rätt gjord så kan det möjligen vara en god smulpaj med mandelmassa som är i samma liga. Jordnötssmör för mig är kärlekskladd som är helt genialt tillsammans med choklad.Alla har väl sin favorit,både mjölmängd och tiden i ugnen spelar roll på konsistensen,man ska prova sig fram.

Du behöver:
100 g smör
2,5 dl socker
3-4 msk kakao
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 kryddmått salt
1 dl jordnötsmör
Smält smöret på låg värme,blanda i kakao,låt stå. Vispa ägg och socker fluffigt,vänd i chokladsmöret och saltet.
Rör i lite mjöl i taget och vispa det ordentligt. Smöra en bra form och klicka i några klickar jordnötssmör,ha i smeten och blanda i resten av jordnötssmöret.Längst ner i ugnen på 175 grader i 18-20 min,thats it.
/Chris