chrisdkok.blogg.se

Det handlar om rustik husmanskost,en snigel på ögat för alla fjolliga mategon med sina designerkvistar. Med smaken och tyngden på kärlek till maten så förmedlar jag mina upplevelser i köket,från farmors kök i industristaden Sandviken till mitt nya kök i skogarna utanför Borås.

Kladdkaka med jordnötsmör

Kategori: Något sött efter maten?

Har ju faktiskt inte lagt upp någon efterätt än så varför inte ta en favorit,när den är rätt gjord så kan det möjligen vara en god smulpaj med mandelmassa som är i samma liga. Jordnötssmör för mig är kärlekskladd som är helt genialt tillsammans med choklad.Alla har väl sin favorit,både mjölmängd och tiden i ugnen spelar roll på konsistensen,man ska prova sig fram.
 
 
Du behöver:
 
100 g smör
2,5 dl socker
3-4 msk kakao
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 kryddmått salt
1 dl jordnötsmör
 
Smält smöret på låg värme,blanda i kakao,låt stå. Vispa ägg och socker fluffigt,vänd i chokladsmöret och saltet.
Rör i lite mjöl i taget och vispa det ordentligt. Smöra en bra form och klicka i några klickar jordnötssmör,ha i smeten och blanda i resten av jordnötssmöret.Längst ner i ugnen på 175 grader i 18-20 min,thats it.
 
/Chris