chrisdkok.blogg.se

Det handlar om rustik husmanskost,en snigel på ögat för alla fjolliga mategon med sina designerkvistar. Med smaken och tyngden på kärlek till maten så förmedlar jag mina upplevelser i köket,från farmors kök i industristaden Sandviken till mitt nya kök i skogarna utanför Borås.

Dagens tips!

Kategori: Allmänt dravel, Huvudrätt

Är sjukt svag för jordnötsmör,kan vara bland det bästa som finns i olika anrättningar,den klassiska jordnötsåsen eller satay-såsen som vi mölar i oss på kinabuffeerna har lite olika kvalitet och smak,dom flesta smakar tyvärr skit och den sötsura såsen brukar mest likna nyponsoppa.Ska det bli bra så får man göra det själv men efter år av provsmakning så ramlade jag över Mrs Cheng's Satay på burk,och jag har provat dom flesta grytbaser på burk med klent resultat men denna blåste mig av stolen direkt! Jordnötterna känns,koriandern är där,sötman och den sjuka hettan. Den är grym och stark som den är men man kan ha i en liten burk kokosmjölk så blir den mildare.
 

Kyckling och fläskfile är givet protein till!
 
/Chris