chrisdkok.blogg.se

Det handlar om rustik husmanskost,en snigel på ögat för alla fjolliga mategon med sina designerkvistar. Med smaken och tyngden på kärlek till maten så förmedlar jag mina upplevelser i köket,från farmors kök i industristaden Sandviken till mitt nya kök i skogarna utanför Borås.

Jalapenoburgare med pocherat ägg

Kategori: Huvudrätt

Burgare....alla har vi våra minnen och favoritburgare,hela kostcirkeln i en måltid är ju inte illa! Jämnfört med annan snabbmat som pizza så är det egentligen inte själva burgaren som är boven när det kommer till kalorier och fett utan pommes och läsk,dressingen och osten är fortfarande fet men har lite överseende.Hamburgare är bra mat och varför är man som mest sugen på dom 02:35 på natten? Det finns en uppsjö av burgare,känns både tråkigt och onödigt att lägga upp en helt vanlig så här kommer en av mina egna favvisar.
 

 
Du behöver:
 
500 g Blandfärs (gärna 70% nöt och 30% fläsk)
1 Lök
1 ägg
1 msk Senap med drag i,(typ Dijon,Slotts Starka eller Whiskey senap)
En bunt inlagd jalapeno
Några droppar tabasco
Vitlökspulver
Oregano
Salt
Peppar
 
4 ägg till pochering
Lite vinäger
 
Blanda färsen med allt,stek lök på sidan och ha i,risken är överhängande att den är rå i burgaren annars. Dom råa burgarna ska vara rumstempererade när dom steks. Pochera 4 ägg genom att koka upp vatten,sänk värmen så att det småkokar,ha i salt och en skvätt vinäger,vispa en virvel i vattnet och ha i ett ägg i taget från tex. en kaffekopp,klart på mellan 5-6 min. Ta upp med hålslev.


Jag brukar krydda ägget med Chili Explotion,kunglig krydda på ägg!