Lasagna El Chriso
Kategori: Huvudrätt
Italiensk mat är fantastiskt,pasta,stora portioner,tomatsås och en massa god ost,så vill jag ha min mat.
Lasagne har väl alla ätit och har sin favorit,jag behöver inte ha Paolo Roberto i rutan som säger att sin lasagne är godast,min farmor gjorde nog den bästa vill jag minnas men blir det lasagne så gör jag gärna min egen.

Du behöver:
500g Nötfärs (kan du hitta hängmörad högrev så har du svaret där)
1 Burk hela skalade tomater
4 dl matlagningsgrädde+ 1 dl mjölk
1 msk maizena
1 vitlök
1 Chili
1 Lök
Oregano
Salt&Peppar
1 tsk Farinsocker
1 dl Rödvin
50-100 g Riven Parmesan
200 g Västerbottenost
1 pkt Färska Pastaplattor
Mixa tomater,chili,vitlök, och oregano i en mixer ,salta och peppra. Fräs löken i en panna,i med färs,salta och peppra,när färsen har fått färg så har du i tomatblandningen,låt det puttra en stund.Koka upp grädde och mjölk,ha i lite peppar och en del av parmesanen,i jag toppreder alltid med maizena och sen ställer åt sidan,kan göra en bechamel om du vill med smör och mjöl men detta går fortare.Nu kan du ha i farinsocker och rödvin i tomatsåsen.

Då är det bara att varva lasagneplattor med gräddbladningen samt resten av parmesanen och tomatsåsen i en stor smord form,toppa med sveriges godaste ost Västerbotten. 200 grader i ca 20 min.
Ett gott rödvin som även är ekologiskt kan ju komma till pass:
il Nostro Rosso del Salento (nr 32205)
Tokbra mat och ett prisvärt ekologiskt vin!
/Chris