chrisdkok.blogg.se

Det handlar om rustik husmanskost,en snigel på ögat för alla fjolliga mategon med sina designerkvistar. Med smaken och tyngden på kärlek till maten så förmedlar jag mina upplevelser i köket,från farmors kök i industristaden Sandviken till mitt nya kök i skogarna utanför Borås.

Laxfile penslad med saffran sirap o krämig pasta

Kategori: Huvudrätt

Lax denna underbara fisk,så mångsidig och lätt att laga,många är rädd för att göra i ordning och tillaga fisk men det är inte så värst svårt om man ägnar lite tid åt det.Men har du portionsbitar av lax i frysen så finns det 100 grejer du kan göra,här är ett.
 
 

Du behöver:
 
4 laxfileer
3-400 g Spaghetti
1/2 Lök
2 dl grädde+ 1 dl mjölk =gräddmjölk
1 msk fond (fisk eller kyckling)
Några droppar tabasco
salt och peppar
Persilja
Parmesan
Olja o smör
Saffran sirap
 
Koka upp pasta vattnet och ha rikligt med salt,lägg fileerna,skinnsidan neråt om skinnet är kvar i en ugnsform,se till att det är lite olja i botten eller lite smör,salta och peppra båda sidor,pensla med saffran sirap på ovansidan. In i ugnen på 180 grader i ca 20 min,sköter sig självt. När pastan är klar,vanligen ca 7 min så ska det vara tuggmotstånd fortfarande,låt den vila i durkslaget med en skvätt olja
 
Fräs löken med lite olja och smör i botten av en tjockbottnad stekpanna,funkar med en vanlig med en traktörpanna är grym.Ha i lite svartpeppar så du får arombomb i fejan,sen på med gräddmjölken,låt det koka upp och koka sedan ner,ha i fond,salt,mer peppar och tabasco.När den har tjocknat lite så kan du ha i skapligt med persilja. Vänd ner pastan i gräddsåsen och stäng av plattan. Låt det gotta ihop sig lite och ha i rikligt med parmesan. Servera lite snyggt med laxen!
 
/Chris