chrisdkok.blogg.se

Det handlar om rustik husmanskost,en snigel på ögat för alla fjolliga mategon med sina designerkvistar. Med smaken och tyngden på kärlek till maten så förmedlar jag mina upplevelser i köket,från farmors kök i industristaden Sandviken till mitt nya kök i skogarna utanför Borås.

Pulled Pork Sandwich med Coleslaw

Kategori: Huvudrätt

Nu börjar vi snacka! Amerikansk BBQ när den är som bäst,något man inte tror är möjligt när man ser det på tv eller hör om någon som har varit i staterna och fått testat denna upplevelse. Alla frågar om tålamod,klarar man det?
Ja den sköter sig självt i ugnen efter att du lagt lite omsorg på förberedelserna och efter 5-6 timmar så kommer du tycka det är värt det,tro mig.Har gjort på Karre i vanlig ordning,tycker verkligen om den styckdetaljen på grisen,den bara faller isär när man är klar med den,trådig och full med smaker.
 
Har gjort en standard bbqsås med chipotle som finns ute på nätet,brukar ändra så det passar mig,ska ge mig på Brisket sen också,amerikas svar på oxbringa bara att den görs lite annorlunda än vad vi är van,påminner om denna rätt väldigt mycket.
 

Du behöver:
 
Fläskkarre 1 kg
Salt o peppar
En god dry-rub med sting (allkrydda)
 
BBQ Sås:
 
1 Stor gul lök
4 Klyftor vitlök
1 dl Ketchup
1 msk Chipotlepasta
1/2 dl Vatten
1 msk Farinsocker
1/2 tsk Koriander
1/2 tsk Spiskummin
1 msk Whiskey eller Konjak
 
Coleslaw:
 
1/2 litet vitkålshuvud
2 stora morötter
1 rödlök
Salldskrydda
Peppar
Salt
3 dl Gräddfil
2 dl Egengjord majo (den köpta borde användas som skidvalla till skidlandslaget)
 
 
Börja med att skölja av köttet och torka det,massera in salt,peppar och allkrydda.lägg köttet i en gjutjärnsgryta med lock som är smörjd med olja eller en vanlig ugnsform,det går faktiskt. Rör ihop ingredienserna till såsen,spar löken och vitlöken,häll såsen över köttet och se till att allt är täckt,på med löken och vitlöken ovanpå köttet (man petar ner löken och vitlöken efter ca 1 timme när den har blivit mjuk)
 
Sätt in i ugnen längst ner på 125 grader,sen ska den stå i minst 4 timmar,gärna lite längre. Skulle den börja torka ur innan den är klar så på med lite vatten.
 


Före och efterbilder som inte är photoshopade,det ni!
Det är vid den här tidpunkten som lukten av guds nåde har spridits sig i köket och man blir nästan religös.
Nu är det dags att mosa upp skönheten och börja med det yttre lagret som en kebab och jobba dig inåt.
När du är klar med det så kommer det se ut såhär:
 


Då är allt marinerat och mosat ihop med bbqsåsen,då kan du köra det ca 1 timme till på 100 grader,sen ska det stå över natten i kylen.Sen kan det värmas på ca 100 grader i ungefär 20 min innan det ska njutas.
 
Serveras på chiabatta eller en god fralla med silverlök och rosepepparsås.
 
Ni killar som lagar detta får ligga,behöver inte vara orolig.
 
/Chris

KOMMENTARER:

  • Gerd säger:
    2012-09-13 | 07:13:58

    Måste testa detta. Låter ju jättegott

    Svar: Det är beroendeframkallande,tycker jag du ska göra :)
    Chris D'Kök

Kommentera inlägget här: