Risbollar till biran
Kategori: Något litet före maten?
Öl med något till är ju förtjusande som vi alla vet,oftast är det chilicheese,mozarella sticks eller något annat flottigt vilket inte är fel men hur vore det med ett alternativ till halvfabrikaten för ni tror väl inte att pubarna gör dom själva?
Ris är lätt att få över så istället för att slänga skvätten så ta vara på den och samla ihop så du kan göra risbollar för det är godare än vad det låter!
Har du fritös hemma? inte? Bara att ta en tjockbottnad kastrull eller stekpanna och använd rapsolja,se till att oljan räcker för att täcka bollarna som flickan sa.

Du behöver
2 dl ris (4 dl om det ska räcka mer än 5 min)
1 ägg
1 msk parmesan
ev. lite creme fraiche
salt o peppar
gräslök och persilja
Ströbröd
Jasminris hjälper till på traven då det är klibbigt men funkar bra med vanligt med,se till att blanda riset med ägget först (ett till ägg om du dubblar riset) och sen i med parmesan,salt o peppar och örter.
Ibland är det svårt att få till bollar så då kan man antingen lösa det med mer ägg eller en klick creme fraiche.
rulla i ströbröd och tryck ihop lagomt för det behöver inte bli snyggt,bara dom håller ihop. Gör dom inte för små,lär ju kunna ta en tugga utan att bli förbannad.
Fritera i ungefär 5-6 minuter,gyllenbrunt ska det vara. Servera med citron och sweet chili.
Öltips på denna är ju vilken god lager som helst,gärna en ale men det är en smaksak.
/Chris