Snaskrulle med Creme Corn och mandelpotatis
Kategori: Huvudrätt
Kärt barn har många namn och denna rätt är inget undantag,kallas bla. för Pizzarulle,Fylld Köttfärslimpa eller bara enkelt köttfärsrulle.
Creme Corn är precis som det låter,amerikanskt och det är stuvad majs på bästa sändningstid!
Så hur bär man sig åt då?
500 g Nötfärs per rulle
1 lök
1-2 vitlökar
200 g Ost
1 dl Tomatsås
4 skivor rökt skinka
1 msk BBQ Chili Allkrydda (funkar med en bra allkrydda med sting i)
1 tsk Oregano + lite till osten
1 dl parmesan
Glaze
salt o peppar efter smak
Börja med att blanda alla torrkryddor med färsen i en bunke,svetta löken och vitlöken i en stekpanna och i med det i färsen när det har svalnat lite.Platta sedan ut färsen på bakplåtspapper eller i plastfilm så det blir en kvadrat. På med tomatsåsen som kan vara vilken sort som helst beroende på vilket tema man vill ha på rullen.
Sen skinka och ost + några nypor oregano. volia! en köttpizza! sen rullar man ihop allt snask till en rulle och lägger i en smord form. Pensla rullen med någon god glaze,toppa med parmesan och dunka in den på 200 grader i 40 min i mitten av ugnen. Servera med Creme Corn och norrländsk mandelpotatis.
Vad är Glaze?
Glaze är en tjock marinad som dom flesta har när dom grillar,får du genom att tex. binda ihop olivolja med soja så det blir tjockt genom att vispa hårt,sen smaksätter man med diverse gott.Den ska gärna vara lite söt. (Grundrecept kommer sen i kategorin Såser&Röror)
Creme Corn
1 burk majs
2 dl grädde (ingen lowfat eller vegetabiliskt skit)
Några rosepepparcorn
Några Senapsfrön
Färsk gräslök (den frysta funkar utmärkt)
Salt och Peppar
Maizena mjöl
Fräs majsen lite i en panna,koka upp grädden och tillsätt allt utom gräslök,majs och mjölet.
Låt det koka ner en aning,i med majs och gräslök,ev mer salt eller peppar beroende på hur generös du var med det innan.Toppred sedan med maizena mjöl. Det ska vara tjockt när det är klart,krämigt,inte såsigt.
/Chris