chrisdkok.blogg.se

Det handlar om rustik husmanskost,en snigel på ögat för alla fjolliga mategon med sina designerkvistar. Med smaken och tyngden på kärlek till maten så förmedlar jag mina upplevelser i köket,från farmors kök i industristaden Sandviken till mitt nya kök i skogarna utanför Borås.

Friterad Calzone

Kategori: Huvudrätt, Något litet före maten?

Senast jag kom i kontakt med denna underbara ide' var på rock am ring i tyskland 2006 då jag åt en friterad calzone och minns det som en av topp 5 godaste flottchockerna genom tiderna och inte för en jag några år senare kollade igenom gamla kort och inser att det faktiskt var sant,det var inge snefyllefantasi. Ni som har sett calzone avsnittet i Seinfeld kan relatera till den där känslan då man bara går igång på lukten och måste ha det hela tiden! Även om det innebär att man lär äta lunch med sin chef på obestämd tid framöver.
 
 
Du gör precis som vanligt då du bakar pizza bara att du friterar calzonen på båda sidor tills den är gyllenbrun.
Jag körde väl oljan i 180-190 grader ungefär.
 
Nu har jag öppnat pandoras ask här,lycka till med att äta en vanlig kall sune igen.
 
/Chris