Amerikanska pannkakor med bär och lönnsirap
Kategori: Huvudrätt, Något litet före maten?, Något sött efter maten?
Pannkakor är mångsidigt och funkar både som förrätt,varmrätt och efterrätt,det är inte dåligt för något som har så lite ingredienser och går så fort att göra.Våra svenska tunnpannkakor och fläskpannkaka är förbannat gott och slinker ner flera gånger i veckan om man så vill. Deras amerikanska släkting är en kaxig sort som skulle kunna vara en blandning av dom två svenska favoriterna.Många säger att pannkaka är ju bara pannkaka,yeah right säger jag,testa dessa innan du öppnar kakhålet nästa gång.

2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk strösocker
1 ägg
2 1/2 dl filmjölk
2 msk smör
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk strösocker
1 ägg
2 1/2 dl filmjölk
2 msk smör
Blanda dom torra ingredienserna för sig,smält smöret och rör ihop det med ägget och filen.
Slå ihop allt och blanda tills det blir en slät smet. Gör du som en efterätt så kan du ha i 1 tesked vaniljsocker eller bär direkt i smeten.
Grejen med amerikanska pankisar är att dom ska svälla genom att man ha bakpulver så låt smeten vila lite efter att du har blandat den.Jag tycker hemligheten med dessa är att man har fil istället för mjölk då jag upplever att dom blir saftigare,precis som när man bakar bröd. Snåla inte med smöret heller så du få en fin stekyta på dom. När allt kommer omkring så är det värmen i pannan som är grejen för perfekta pannkakor,så om första blir fel så är det som det ska.
/Chris