Chrisans kycklinggryta
Kategori: Huvudrätt
Det här är en av mina favoriträtter of all time,perfekt bjudrätt och totalt beroendeframkallande. Dom flesta har sin kycklinggryta som dom alltid kör med,detta är min kandidat som är ett gammalt recept som jag har tagit till högre höjder då tyngden ligger på sidfläsk,apelsinskal och curry.Tror den kallades "Inga-Maj's kycklinggryta" eller nått liknande,men du får ursäkta inga-maj,du har precis blivit ägd.

4st kycklingfileer bruka vara lagomt till en gryta för 4 pers,strimla kycklingen,salta och peppra,fräs 1 skivad lök i smör med 1-2 tsk curry,1/2 tesked koriander och 1 tsk torkade apelsinskal,ha i kycklingen och stek tills den får färg,låt en liten burk majs gå med på eftervärme.Tärna en bit sidfläsk och knaperstek på sidan om i en annan stekpanna,lägg den på hushållspapper.
Koka upp 2 dl creme fraiche och 2 dl grädde med 1 kycklingbuljongtärning, 1-2 vitlöksklyftor samt lite peppar i en gryta.
Hacka 1/2 paprika i mindre bitar och skär ut mindre blomkålsbuketter till mumsbitar.
Ha i allt i grytan som inte finns där redan,kan vänta med paprikan om du inte gillar väldigt mjuk paprika,blomkål tar längre tid. Ha i 1-2 msk soja istället för salt och för en bra färg. Småkoka under lock i 10-15 min och red av med lite mjöl. Smaka av med 1-2 tsk äppelmos eller liknande.
Vet inte om jag försökte göra ett palats med risstolpar men det blev annorlunda i alla fall!
/Chris