Kycklingsoppa med rostad kavring
Kategori: Allmänt dravel
Den mest underskattade maten förutom pannkaka skulle kunna vara soppa och här finns det mycket intressanta smaker och tillbehör. Jag tänkte mig en 10-15 minuters soppa på rester som är en trevlig förrätt eller en bra varmrätt som både är finmat och fulmat,ja du fattar,den funkar. Har du eller familjen gått loss på en grillad kyckling nyrligen? I så fall så har vi en bra start på buljongen,använd allt så inga smaker kan försvinna ner i soporna.

1 grillad kyckling som har sett bättre dagar och har lite kött kvar
1 morot
1 lök
1/2 paprika
1 liter vatten
1 kycklingbuljongtärning
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk curry
1 tsk rökt paprikapulver
Några rosepepparkorn
2-3 limeblad (ta lagerblad om du inte har limeblad)
Peta bort allt kött på kycklingen,är det inte tillräckligt så lägg till kycklingkött från en file eller liknande.
Häll i vatten och buljongtärningar i en stor kastrull,anledningen att jag har i fuskbuljong är att förstärka smakerna och lägga en bra grund. Skär moroten i slantar och löken i tunna skivor,stek i smör med curryn i en panna,ha sedan i det i kastrullen.
Ha i kycklingskelettet och resten av kryddorna,anledningen att man inte steker med paprikapulver är att det fort blir bränt och tappar smak. Låt det koka i 10-15 min tills moroten är mjuk,sila av soppan i ny kastrull och låt den sjuda. Hacka paprikan och ha i den nu så den slipper bli slajmig och kycklingköttet som ligger och väntar.Du kan mixa soppa med en stavmixer om du vill för en slätare soppa eller ha i en skvätt grädde för krämigare soppa. Klart!
Kavring är kungen av bröd,jag är inget fan av surdegsbröd utan vill ha det manligaste brödet du kan hitta och det är kavring eller barkbröd. Rosta lite lätt och servera med en klick bregott.
/Chris