chrisdkok.blogg.se

Det handlar om rustik husmanskost,en snigel på ögat för alla fjolliga mategon med sina designerkvistar. Med smaken och tyngden på kärlek till maten så förmedlar jag mina upplevelser i köket,från farmors kök i industristaden Sandviken till mitt nya kök i skogarna utanför Borås.

Panbiff med lök

Kategori: Huvudrätt

Fick frågan vad jag skulle vilja äta när jag fyller år,vad som helst? Panbiff med lök och gräddsås. Det första som kom upp och bland det bästa jag vet,biffar oavsett om dom är gjorda av kött eller grönsaker funkar i alla lägen.
En bra sås reder sig själv brukar det heta och ja i detta fall stämmer det på pricken,inge mjöl,ingen soya utan allt gott som är i pannan åker med. Sejtan vad gott det är...
 
 
Jag använder blandfärs för jag tycker om biffar som är lite mer lös i konsistensen och dom blir lätt saftig,sen beror det givetvis på vad du har i dina biffar så som potatis eller ströbröd osv. Var inte snål med kryddningen av färsen utan brassa på med saker som persillade,chilikrydda,svartpeppar,en klick senap,lite worchestershire sås och en äggula.
 
Skiva 1-2 lökar tunt och bryn löken i en panna,ta upp den och ha i mer smör,stek sedan biffarna så dom får fin färg.
 
Slå på 2,5 dl grädde+0,5 dl röd mjölk,sänk värmen och låt det puttra med biffarna.
 
Släng i löken och en halv oxbuljontärning. Såsen tjocknar efter ett tag,se till att smaka av med äppelmos eller svartvinbärsgelé mot slutet.
 
Servera med krämigt mos eller varför inte mandelpotatis.
 
Gott att leva nu!
 
/Chris