chrisdkok.blogg.se

Det handlar om rustik husmanskost,en snigel på ögat för alla fjolliga mategon med sina designerkvistar. Med smaken och tyngden på kärlek till maten så förmedlar jag mina upplevelser i köket,från farmors kök i industristaden Sandviken till mitt nya kök i skogarna utanför Borås.

Kryddsalt

Kategori: Allmänt dravel

Här i södern har vi grillat sen slutet av mars men jag tänkte ändå bjussa på ett hett tips, nämligen kryddsalt!
När man går i affären och får en ide,visst finns det kryddsalt? Man går och kikar på hyllan och inser att det kostar som en bit tryffel då blir det mer att man kör på den här jäkla grillkryddan i stället, ingen märker ju nått.
Men det kostar nada att göra själv förut saltet i sig men det blir fantastiskt och du kan bestämma smak själv i stället för att välja någon av dom 3-4 smaker som finns.
Flingsalt gör ju så att det ser lite finare ut och man behöver inte så mycket när man gnuggar in fisken eller köttet.
 
 Till köttet gjorde jag ett kryddsalt av:
 
Paprika
Chipotle (no shit)
Vitlök
Oregano
 
Till fisken gjorde jag ett kryddsalt av:
 
Apelsinskal
Citronskal
Ingefära
 
 
Ni behöver tex. inte torka paprikan eller vitlöken då saltet suger ur vätskan och torkar samt konserverar.
Se bara till att det är finrivet eller finhackat.
 
/Chris