chrisdkok.blogg.se

Det handlar om rustik husmanskost,en snigel på ögat för alla fjolliga mategon med sina designerkvistar. Med smaken och tyngden på kärlek till maten så förmedlar jag mina upplevelser i köket,från farmors kök i industristaden Sandviken till mitt nya kök i skogarna utanför Borås.

Min Korvstroganoff med inslag av Chipotle

Kategori: Huvudrätt

Korv är i regel tråkigt om den inte är rökt, torkad eller kryddig så vad gör man av en falukorv?  Det finns två svar på detta och det är korv i ugn eller korvstroganoff vilket båda är riktigt bra rätter och kan varieras till skillnad från skivad korv och makaroner. Denna rätt är en blandning av den jag fick hemma och den upphottade versionen som kommit till med tiden. Många jag pratar med äter korvstroganoff med pasta vilket passar men jag är uppväxt att det ska vara ris till.
 
 
Du behöver:
 
En halv ring falukorv som gärna har hög kötthalt och är lite rökt (ca 500g)
2,5 dl mellangrädde och 2 dl lätt creme fraiche
2 dl tomatsås (den du gör till pizzan)
1 lök
1 hel chipotle
2 vitlöksklyftor
Örtsalt och vitpeppar
En rejäl knippe färsk dill (annars ca 2-3 msk torkad)
5-10 droppar chipotle tabasco
1 msk worchestersås
2-3 msk Heinz Ketchup
 
Börja med att mixa i ordning en tomatsås och låt den stå.
 
Skär korven i mindre bitar och bryn,ställ åt sidan.
 
Finhacka löken och vitlöken och svetta i en panna men inte så att den blir bränd
 
Koka upp grädde,creme fraiche och tomatsås
 
Sänk värmen och ha i allt utom korv och dill. (Är det torkad dillkrydda så kan man ha i den tidigare)
 
Småkoka under lock i ca 20 min.
 
Ha i korven och dillen mot slutet och låt det gosa till sig i 10 min.
 
Tycker man att rätten blir lite stark så går det bra att späda ut med röd mjölk eller ha i lite färska tomater.
 
/Chris