chrisdkok.blogg.se

Det handlar om rustik husmanskost,en snigel på ögat för alla fjolliga mategon med sina designerkvistar. Med smaken och tyngden på kärlek till maten så förmedlar jag mina upplevelser i köket,från farmors kök i industristaden Sandviken till mitt nya kök i skogarna utanför Borås.

Pulled Pork Pita med salsa

Kategori: Huvudrätt

det blev "dragen gris" igen? ja svenska språket är fantastiskt när det kommer till direktöversättningar men jag är inte här för en grammatiklektion utan kör en till variant på pulled pork fast lite mexikanskt/grekiskt denna gång.
 
Har du en gång ätit slowcooked så kommer du hitta nya sätt att göra fler rätter på samma koncept,blev det bra första gången så förstår jag om man fortsätter med samma recept. Men det finns så många sätt att göra samma rätt till något helt nytt och unikt. Detta är ingen upprepning av Pulled Pork Sandwich utan det är dennes mexikanska kusin som träder fram och nej det räcker inte med att man byter till ett pita bröd,du lär ändra huvudtemat på smakerna.
 
 
Men är inte Pitabröd en grekisk grej frågar du,jo på sätt och vis men smaken ligger på mexico's samvete så det blev en blandning helt enkelt,dessutom så har salsan en central roll. Blanda köken,det funkar alldeles utmärkt.
 
Hur gör man då?
 
Du behöver en karre på runt 1 kilo i vanlig ordning,du kan köra vilka smaker du vill på karren egentligen och jag valde en grund på ketchup och chipotle,inte helt olik grundreceptet på pulled pork men det är här man går skilda vägar för nu drar man i en mörk lager och en skvätt teqila. Häll över allt över köttet,sen till att den fädiga såsen bara täcker köttet så det är inga stora mängder vi pratar om. Skär 1 lök i fina skivor och 2 vitlökar i några bitar och lägg dom ovanpå. krydda med cayenne,chili,råsocker och koriander. Längst ner i ugnen på ca 125 grader i 5-6 timmar.
 
Salsan är gjord på finhackad: gurka,aubergine,tomat,paprika,chili.
En skvätt citronjuice och olja,sellerisalt och en chiliblandning så är den klar.
 
Vad skönt det är med luddiga recept,då slipper man tänka! Var inte för exakt,pröva det du tror bli bra!
 
 
Så här kan det se ut när det är rivet,mosat och ja....klart. Luktar både sött och lite bittert men smakar fantastiskt,Ölen och tequilan gör sitt,löken är karameliserad och kryddorna kommer blomma upp mer efter ett dygn i kylen. Bara att värma upp igen,men ät direkt,sjukt svårt att hålla sig.
 
/Chris