chrisdkok.blogg.se

Det handlar om rustik husmanskost,en snigel på ögat för alla fjolliga mategon med sina designerkvistar. Med smaken och tyngden på kärlek till maten så förmedlar jag mina upplevelser i köket,från farmors kök i industristaden Sandviken till mitt nya kök i skogarna utanför Borås.

Gubbröra med rökt makrill på kavring

Kategori: Något litet före maten?

Vilken röra som helst på kavring är en klockren förrätt,ett vitt bröd har inge smak samtidigt som ett mörkt hårdare bröd har lite bättre konsistens och blir sällan mjukt av någon röra. En väldigt somrig förätt och är lätt att göra små aptitretare av så man blir förbannad och vill ha mer,perfekt start innan huvudrätt. Den förätt jag kör mycket med är kavring med creme cheese och lax med lite citron och dill,testa redan idag!
 
 
Jag är inget fan av anjovis i gubbröra och dessutom vill jag inte ha den så torr som originalet så jag har i creme fraiche:
 
  • 4 hårdkokta ägg, grovhackade
  • 1/2 kryddad och rökt makrill
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk dill, finhackad.
  • 1 tsk citronjuice
  • 2 msk gräslök, finhackad
  • 0,5 rödlök
  • 2 råa äggulor (valfritt)
  • 2 msk kaviar
  • 4 skivor kavring
Blanda allt utom kavring och makrill,sjung en sång sen är det bara att lägga upp.
 
/Chris